Hälsan hos äldre blir ännu bättre av träning, så klart. Varför inte utbilda sig till personlig tränare för att finnas tillhands på gym och instruera hur äldre personer förbättrar sin hälsa ett steg i taget?

 

Vill du utbilda dig till personlig tränare för att hjälpa människor att komma i form och må bättre? Du ska du titta in intensivutbildningen som sker på distans på IntensivePT. Det gör dig snabbt kunnig inom de områden du behöver för att kunna jobba som PT och göra ett bra jobb.

Allt fler äldre börjar träna

I SVT Nyheter går det att läsa om hur träning på äldre dar har blivit allt mer populärt och andelen äldre som motionerar minst en gång i veckan växer kraftigt. Fler oh fler personer över 75 år har alltså tagit sig till gym och träningscenter för att flåsa och svettas några timmar i veckan.

”Under 2008–2015 har andelen kvinnor i åldern 75–84 år som varje vecka motionerar utomhus ökat från 26 till 49 procent. Bland män i samma ålder ökade andelen motionärer från 29 till 55 procent.” – SVT Nyheter

Varför äldre personer tränar mer och fler är något som inte siffrorna bakom statistiken säger något om. Men det kan vara för att träning i medier ofta lyfts upp som något bra, som får folk att leva längre och må bättre, som är anledningen. Förutom välbefinnande får man fysisk ork och träffar dessutom personer på gymmet som man kan prata med och får då umgås en stund under dagen. Att göra saker i grupp är också ett sätt att bryta isolering på, eftersom många äldre är ensamma och behöver träffa andra att prata med.

Träna för din ålder

I MåBra går det att läsa om hur du kan träna bäst för din ålder. För att motverka muskelbortfall, stela leder och ömma axlar gäller det att bli mer fysiskt aktiv. Med allt från styrketräning till balans- och konditionspass kan du inte bara föryngra din kropp utan även undvika skador och sjukdomar som kan börja komma efter 60 och 70. Träna senioraerobics, kör styrketräning och dagliga promenader. Varför inte yoga för att få en både rörlig och stark kropp som gör att vardagen blir lättare och roligare?

Fler träningstips för dig som är äldre hittar du här.

Stäng meny