Kan man bli snäll av massage? Det menar i alla fall många forskare. Förutom att stressnivåerna sjunker och musklerna mjuknar till sig kan även närheten i sig göra att man blir snällare. Man har testat metoden på barn och det har visat sig att barn som nyligen gett massage åt sina kompisar också blir snällare på rasten.

De flesta ser nog massage som något man kan utnyttja friskvården till utan att behöva anstränga sig. Men anledningen till varför massagen ingår i friskvården är för att den är bra för hälsan och kan motverka arbetsskador. Här är ett tips på professionellt utförd massage i Stockholm som vi rekommenderar eftersom de har extremt bra service och är utbildade.

Massage och beröring

Massage använder man också som effektiv metod för att få barn att må bättre i skolan. Beröring anses nämligen vara hälsofrämjande på många olika plan. Kortisolet minskar i kroppen när musklerna stimuleras och det gör att känslan av att man mår bra uppstår. Dessutom bidrar massage till att matsmältningen stimuleras, och gör att din mage mår bättre:

”Forskarna delade upp sin försöksgrupp på 60 personer i två grupper – där en grupp fick medicin och den andra gruppen fick medicin i kombination med massage. Efter åtta veckor rapporterade den sistnämnda gruppen att de hade mindre besvär.” Expressen

Det har också visat sig att mänsklig beröring över lag är bra för vårt psykiska välmående. Vi blir helt enkelt lite vänligare mot varandra när vi fått massage och att ge massage kan också öka våra färdigheter i empati.

Så förutom fysiskt välbefinnande och förebyggande mot muskelskador, så gör massagen oss helt enkelt till lite bättre människor! Vem vet, kanske är massörer tack vare sitt yrke lite vänligare än resten av oss?

Stäng meny