Känns tillvaron lite grå och trist? Kanske känner du dig energilös trots att våren är här? Då kan det vara bra om du ser dig om efter en ny och rolig träningsform som kan lyfta ditt mående. Läs vidare för att ta reda på varför att paddla kajak kan vara en perfekt träningsform för dig.

När du är trött är det första du behöver tänka på att komma ut. Solljuset stimulerar nämligen våra energinivåer och upprätthåller vår vakenhet. Allra mest ljus får du på stora och öppna ytor som reflekterar solens strålar, till exempel på havet eller på en sjö. Det är därför smart att förlägga träningen där. Ge dig helt enkelt ut på böljan den blå i en kajak och känn energinivåerna stiga.

Skaffa en uppblåsbar kajak

Tycker du att det verkar för otympligt att skaffa dig en hel båt? Kanske har du ingenstans att förvara den och förkastar därför idén? Det behöver du inte göra. Lösningen för dig är nämligen en uppblåsbar kajak som är lätt att förvara och flytta. Det finns många fördelar med en uppblåsbar kajak. Den tar inte stor plats när den ska förvaras och är dessutom lätt att ta med. Du behöver varken tillgång till ett båthus eller en trailer. Kajaken kan du bara förvara i din bostad när den inte används. Den är dessutom enkel att montera vilket gör att du på ett kick har en farkost att ta dig fram i på vattnet. Om du är nybörjare kan du hålla dig till mindre och grundare sjöar för att sedan avancera. Vem vet, kanske blir du så biten att du till slut ger dig ut på en riktig långfärd i kajak för att riktigt njuta av naturen.

Paddling ger starka muskler

Det är inte bara utomhusvistelsen som ger positiva effekter på hälsan. När du paddlar kajak får även din kropp sig en riktig genomkörare, speciellt armarna och din core. Att ta sig fram på vattnet kan nämligen både fresta på styrkan och vara riktigt flåsigt. Dessutom får du viktigt solljus under din tur. Kanske kan du också komplettera ditt paddlande genom att ibland arbeta utomhus, något som blivit en stor trend på grund av de hälsofrämjande egenskaperna.

Hälsofördelar med paddling

  • Bättre kondition
  • Starkare muskler
  • Tillgång till viktigt solljus

Viktigt att hitta en hållbar träningsform

Även om svenskarna är mycket hälsosamma enligt undersökningar finns det ändå en del att förbättra. Många har idag stillasittande arbeten och fastnar med mobilen alldeles för länge. När tal om träning kommer upp drar sig många för att sätta igång eftersom de helt enkelt inte hittar någon träningsform som de tycker är rolig. Då gäller det att tänka utanför boxen och kika på träningsformer som kanske inte är så vanliga, till exempel att paddla kajak. För att träningen ska bli av är det viktigt att du tycker att den är rolig, annars rinner snart dina ambitioner ut i sanden. Träning är otroligt viktigt både för att boosta den kroppsliga hälsan och det psykiska måendet. Du vet väl att träning har ångestlindrande effekt? Att dessutom kombinera träningen med utomhusvistelse gör den ännu mer effektiv. Det är därför paddling är en så bra träningsform.

Stäng meny